Nakon predstavljanja Van Zellers & Co. u prošloj objavi, ovdje možete pročitati neke informacije o Fellugi...

fellugaRegija - san svakog vinara

Posjed Livia Felluge se prostire na 370 hektara vinograda po brežuljcima Collia i Colli Orientali del Firulia, regije smještene na sjeveru Italije poznate po vinogradarstvu, a posebno bijelim sortama grožđa. Blaga klima Friulia, sa sjevera zaštićenog Alpama, a s južne pod utjecajem Jadranskog mora san je svakog vinara. Idealna kako za bijele sorte, tako i za kompleksna crna vina.

Vinarija je osnovana 1956. godine, nakon što se Livio Felluga preselio u Italiju iz rodne Istre, međutim tradicija vinarstva u obitelji je od sredine 19. stoljeća. Liviovi pradjed i djed proizvodili su Refosco i Malvaziju.

Iako je već prešao stotu godinu života Livio Felluga poznat je po inovativnom i modernom vodstvu svog vinskog carstva. Njegova reputacija proizvođača bogatih, svježih i dobro izbalansiranih vina poznata je daleko od Friulia. Njegova vina u svijetu su prepoznata kao jedna od najboljih u svijetu u svojim kategorijama.

felluga-box

Elegancija, balans i čistoća

Felluga ne vjeruje u nedefinirane, homogene vinske stilove. Radije se koncentrira na suptilne i elegantne note vina proizvedenog od grozdova koja se u Friuliu uzgajaju već stoljećima. Balans i čistoća glavne su karakteristike ovih vina, uz minimalan utjecaj hrasta.

Među njima su elegantna bijela vina puna karaktera - Terre Alte, Pinot Bianco, Sauvignon i Illivio napravljen od posebne selekcije grožđa Pinot Bianco.

Dragulj iz vinarije Livio Felluga svakako je Picolit, iznimno kompleksno, toplo i odležano vino koje u harmoniji spaja slatkoću i gorku kiselost.

Posebna pažnja posvećena je crnim vinima, kao što su Refoscodel Peduncolo Rosso i Merlot.

Felluga vina u webshopu

Na ovom linku možete pronaći Felluga vina koja smo za vas pripremili na našem shopu.